Vluchten in de zomer

De drukste boekingsmaand van het jaar is achter de rug en was uitzonderlijk succesvol! Maar al deze gasten moeten komende zomer wel een plek krijgen in het vliegtuig naar hun vakantiebestemming. Kees Bukman en Jordi Dukel in Nederland, en Steven Piessens, Nicole Gereels en Bart Vollemaere in België zijn enkele van onze collega’s die dit in goede banen leiden.

Waarom werkt TUI in Nederland met andere luchtvaartmaatschappijen samen?

Kees: “In de zomermaanden hebben we meer capaciteit nodig dan we aan kunnen bieden, daarom is het noodzakelijk om andere airlines in te schakelen. Omdat Schiphol zo goed als vol zit, hebben we gekeken welke partijen rechten hebben om te vertrekken en landen op Schiphol en met hen contact gezocht. Zo kwamen we uit bij Onur Air, Transavia en Vueling.”

In de zomer vliegen we ook met Sunwing en Miami Air, wat is het verschil?

Kees: “Sunwing en Miami Air huren we in. Die toestellen horen dan tijdelijk echt bij onze TUI-vloot. In de cabine werkt bijvoorbeeld altijd een van onze collega’s, de TUI smile vind je op sommige toestellen en aan boord terug en het vluchtnummer begint met de gebruikelijke ‘OR’. Dit is met Onur Air, Transavia en Vueling niet het geval. De crew, service aan boord en het vluchtnummer blijft in handen van die betreffende airline.”

Jordi Dukel links en Kees Bukman rechts

Is dit niet verwarrend voor onze gasten?

Jordi: “Door vooraf heel duidelijk te communiceren, kunnen we verwarring gelukkig voorkomen. Vóór de grote boekingshoos van afgelopen maand hebben we hard gewerkt om alles goed in onze systemen te zetten. Klanten zien bij het boeken van hun vakantie precies met welke airline ze vliegen en welke service ze kunnen verwachten. De teams van Flight Planning (Capacity & Traffic, Airline Purchasing en CPU), Customer Experience en collega’s van andere afdelingen hebben daar de laatste maanden hard aan gewerkt. We doen er alles aan om onze klantbelofte waar te maken. Het is van groot belang om ons steeds af te vragen welke impact een beslissing heeft op onze gasten. We willen hen natuurlijk niet downgraden of achteraf bellen om wijzigingen door te geven. We zijn daarom coulant naar mensen die vroeg hebben geboekt en aangeven toch liever met een andere airline te vliegen.”

Nicole Gereels

Hoe loopt dat in België?

Nicole: “We merken inderdaad dat we elk jaar meer toestellen moeten inhuren voor een zomerseizoen, onder meer voor de vluchten op Turkije. Al van Zomer 2007 werken we daarvoor samen met de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird. Freebird ging volledig mee in het TUI concept en sloot het meest aan bij onze filosofie. Sindsdien baseren we elke zomer twee toestellen van Freebird op Brussels Airport en dat is ook voor komende zomer niet anders. Steeds met twee Turkse en twee TUI cabin crewleden aan boord.”
Bart: “Voorts schakelen we voor komende zomer ook nog drie toestellen van Smartlynx, twee van orange2fly, een van AirExplore en een EuroAtlantic in, waarbij altijd Belgische crew aanwezig is tijdens de vlucht. In de winter gebeurt trouwens het omgekeerde en huren andere maatschappijen enkele van onze toestellen in.”

Bart Vollemaere

Vliegen vanaf regionale luchthavens wordt steeds belangrijker. Hoe verloopt dat?

Kees: “Heel goed! Vliegen vanaf regionale luchthavens als Eindhoven en Rotterdam Airport heeft duidelijke voordelen. Wachttijden zijn vaak aanzienlijk korter en je kunt je auto dicht bij de terminal parkeren. Maar ook voor ons als organisatie is het belangrijk, aangezien er op Schiphol geen groeiruimte is.”

Jordi: “Dit jaar is onze eerste Belgisch-Nederlandse joint operation vanaf Eindhoven: TUIfly Belgium vliegt iedere ochtend van Marokko naar Eindhoven, daarna vliegen wij naar een zonbestemming en aan het einde van de dag vliegt de machine weer terug naar Marokko. Door creatief te denken en meer samen te werken, kunnen we steeds meer gebruikmaken van de mogelijkheden binnen TUI Group waardoor we minder capaciteit hoeven in te huren. Het maakt ook niet uit of het een Belgisch of Nederlands TUI fly toestel is, het gaat erom dat we optimaal gebruikmaken van alle TUI kisten binnen de Western Region en zo efficiënt mogelijk werken.”

Hoe zit het met de regionale luchthavens in België?

Steven: “We zijn actief vanuit elke regionale luchthaven in België en bieden deze zomer 77 routes. De strategische beslissing om in te zetten op regionale vertrekpunten werpt ondertussen ook in Frankrijk en Nederland de eerste vruchten af. Het is belangrijk dat we groeien, maar daarbij moeten we natuurlijk wel rekening houden met de uitdagingen van een operationele set-up vanuit meerdere vertrekstations.”

Steven Piessens

Kunnen België en Nederland elkaar helpen op vlak van capaciteit?

Steven: “Ja, op operationeel vlak, dus op ad hoc basis, proberen we capaciteit uit te wisselen wanneer we geconfronteerd worden met ‘aircraft on ground’. We kijken dan of een toestel van de Nederlandse vloot beschikbaar is om ons te ‘depanneren’. We werken ook structureel samen. Zo baseren wij een Boeing 767 op Schiphol vanaf de zomerpiek, omwille van de slotlimitaties op Schiphol, baseren we zes toestellen op verschillende Franse luchthavens en nog eens vier toestellen op Marokkaanse bestemmingen.”

Like | 14

Reactions

Thanks for your comment!

    There are no comments yet

Video
Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur